7. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse polévka s rybou a mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse polévka s rybou a mořskými plody je lahodná francouzská specialita plná chuti a vůně moře. Připravte si domácí verzi této lahodné polévky a užijte si bohatého a zdravého jídla plného mořských plodů. S receptem na Bouillabaisse polévku se stanete skutečným mistrem francouzské kuchyně.

Suroviny:

  • 500g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 300g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 brambora
  • 1 pór
  • svařený vývar (rybí nebo zeleninový)
  • olivový olej
  • sůl, pepř, tymián, koriandr

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou bramboru a pórek, zalijte vývarem a nechte vařit.
  3. Přidejte ryby a mořské plody a nechte vařit, dokud nejsou hotové.
  4. Přidejte koření podle chuti a případně dochuťte solí a pepřem.
  5. Servírujte horké s křupavým chlebem nebo toustovým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *