7. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse polévka s rybou a mořskými plody je lahodná francouzská specialita plná chuti a vůně moře. Připravte si domácí verzi této lahodné polévky a užijte si bohatého a zdravého jídla plného mořských plodů. S receptem na Bouillabaisse polévku se stanete skutečným mistrem francouzské kuchyně.
Suroviny:
- 500g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
- 300g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 brambora
- 1 pór
- svařený vývar (rybí nebo zeleninový)
- olivový olej
- sůl, pepř, tymián, koriandr
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
- Přidejte na kostky nakrájenou bramboru a pórek, zalijte vývarem a nechte vařit.
- Přidejte ryby a mořské plody a nechte vařit, dokud nejsou hotové.
- Přidejte koření podle chuti a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte horké s křupavým chlebem nebo toustovým chlebem.