7. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe aipim creme
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe aipim kremsou je tradiční brazilské rybí jídlo, které láká svými exotickými chutěmi a bohatou texturou. Kombinace čerstvého rybího masa, maniokové kaše a kokosového mléka vytváří lahodnou a zdravou alternativu k tradičním pokrmům. S naším receptem na Moqueca de peixe aipim kremsou si do kuchyně přinesete kousek tropického ráje. Podívejte se, jak snadno si recept připravit doma!

Suroviny

  • 500g rybího masa (např. tresky nebo pangasius)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 hrnek drvených sušených krevet
  • 1 hrnek strouhaného manioku (aipim)
  • 1 limeta, šťáva a kůra
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rybí maso nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli.
  3. Přidejte rajčata a papriky a smažte asi 5 minut.
  4. Přidejte rybí maso a restujte, dokud nebude maso hotové.
  5. Přidejte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut.
  6. Přidejte drvené sušené krevety a maniok a vařte dalších 5 minut, dokud se omáčka zahustí.
  7. Přidejte limetovou šťávu a kůru a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Podávejte s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *