7. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hřiby a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s hřiby a parmezánem, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si jednoduchou a chutnou večeři plnou italských příchutí. Tento recept je ideální pro milovníky rizota i hřibů. Zaujme nejen svou chutí, ale i vzhledem, který potěší každého gurmána. Sledujte krok za krokem návod na přípravu a užijte si skvělou večeři plnou lahodných vůní a chutí. Nenechte si ujít tuto skvělou kombinaci!

Suroviny

  • 200 g suchých hub
  • 300 g rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Nejprve si namočte sušené houby do teplé vody a nechte je nabobtnat.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a máslo a osmahněte na nich na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte namočené houby, nakrájené na menší kousky, a orestujte je společně s cibulí a česnekem.
  4. Přidejte rýži a za stálého míchání chvilku restujte, dokud rýže nezačne sklovatět.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila. Vařte rýži asi 20 minut, než bude měkká.
  6. Na závěr vmíchejte nadrobno nastrouhaný parmezán a dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí.
  7. Rizoto nechte chvilku odstát, aby mohly chutě krásně promíchat, a pak podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *