7. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s čerstvým pečivem a aioli je klasická francouzská polévka plná mořských plodů, která skvěle chutná s domácím česnekovým aioli a křupavým pečivem. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku a ponořte se do francouzské gastronomie přímo u vás doma!
Suroviny
- 500g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr rybího vývaru
- sůl, pepř, šafrán
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte chvíli vařit.
- Zalijte rybím vývarem a přidejte šafrán, sůl a pepř podle chuti.
- Přidejte mořské plody a nechte vařit asi 10 minut, dokud nejsou hotové.
Čerstvé pečivo a aioli
- Čerstvé bagety nebo jiné pečivo
- Na přípravu aioli potřebujete majonézu, česnek a citronovou šťávu
Postup
- Nařezejte bagetu na plátky a lehce poduste v troubě nebo na pánvi.
- Pro aioli smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a citronovou šťávou.
- Hotovou bouillabaisse podávejte s čerstvým pečivem a aioli na straně.