7. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohaté kuřecí maso zalité lahodnou ořechovou omáčkou. Vyzkoušejte tento recept na tradiční pokrm s exotickou příchutí a okouzlete své chuťové buňky. Jemné aroma ořechů se skvěle hodí k jemně upečenému kuřecímu masu. Naučte se připravit sladko-kyselou omáčku, která udělá z tohoto pokrmu skvělé gastronomické zážitky.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 100g ořechů (např. mandle nebo vlašské ořechy)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozpražte ořechy a následně je nadrobno nasekejte.
- Na pánvi osmahněte nakrájený česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí prsa a restujte je dozlatova.
- Přidejte nakrájené ořechy, sójovou omáčku a med. Promíchejte a nechte krátce provařit.
- Ochutnejte omáčku solí a pepřem a podávejte s přílohou dle vašeho výběru.