7. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Dušená jehněčí k masu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné dušené jehněčí maso, které se rozplývá na jazyku. S tímto jednoduchým receptem si můžete vychutnat bohatou a chutnou jídelníček doma. Získejte chuť Orientu a vyzkoušejte tento tradiční pokrm.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na kolečka
  • 2 stroužky česneku nastrouhané
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400ml vývaru

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme maso a restujeme 5 minut.
  2. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř a promícháme.
  3. Přilijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme cca hodinu, dokud maso není měkké.
  4. Pokrm můžeme podávat s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *