7. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí recept na tradiční argentinské empanadas s nádivkou z mletého masa a vejce. Jednoduché a chutné pečivo, které si zamilujete! Sledujte krok za krokem náš recept a užijte si lahodnou chuť Empanadas con carne y huevo.
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 6 vajec
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- olivový olej
- sůl a pepř
- mletá paprika
- kmín
- listové těsto
Postup
- Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme ho.
- Přidáme nakrájená rajčata a papriky, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a kmín a dusíme do měkkava.
- V další pánvi si uděláme míchaná vajíčka.
- Listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj kruhy.
- Do každého kruhu dáme lžíci masa se zeleninou a na to plátek míchaného vajíčka.
- Kruhy složíme na půl, okraje přimáčkneme vidličkou a v troubě dopečeme do zlatova.