6. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas con carne jsou lahodné masové pečivo z Argentina, plněné pikantní hovězí směsí a zapečené do zlatavě křupavého těsta. Vyzkoušejte tento tradiční recept a přenesete se přímo do slunné Jižní Ameriky!
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 1 paprika, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 hrnku vody
- olej na smažení
- hotové listové těsto na empanadas
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli, papriku a česnek.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není masa dobře propečené.
- Přilijeme vodu a necháme provařit asi 10 minut, dokud voda nezmizí.
- Přisypeme kmín, papriku, sůl a pepř a promícháme.
- Necháme směs vychladnout.
- Listové těsto rozválíme a naporcujeme na menší kousky.
- Na každý kousek těsta dáme lžíci náplně s masem a připravíme si empanadu.
- Empanadas sepakované smažíme na rozpálené pánvi s olejem, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Hotové empanadas podáváme teplé.