6. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto alla carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Risotto alla Carbonara je lahodná italská specialita, která kombinuje krémový rýžový pokrm s bohatou ochucenou směsí z vajec, sýra pecorino romano, čerstvého pepře a křupavé pancetty. Tento recept vás zaručeně dostane svým lahodným kombinací chutí a jemnou konzistencí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 100 g pancetty
  • 1 cibule
  • 1 hřebíček česneku
  • 50 g parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 800 ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu a odkrojenou cibuli.
  2. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek a smažíme, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidáme rýži a necháme krátce restovat.
  4. Zalijeme vínem a necháme vypařit.
  5. Postupně přiléváme hovězí vývar a vaříme do měkka.
  6. Přidáme na drobno nastrouhaný parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme horké a posypeme dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *