6. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto alla Carbonara je lahodná italská specialita, která kombinuje krémový rýžový pokrm s bohatou ochucenou směsí z vajec, sýra pecorino romano, čerstvého pepře a křupavé pancetty. Tento recept vás zaručeně dostane svým lahodným kombinací chutí a jemnou konzistencí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 100 g pancetty
- 1 cibule
- 1 hřebíček česneku
- 50 g parmazánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- 800 ml hovězího vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu a odkrojenou cibuli.
- Po chvíli přidáme prolisovaný česnek a smažíme, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme rýži a necháme krátce restovat.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme hovězí vývar a vaříme do měkka.
- Přidáme na drobno nastrouhaný parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme horké a posypeme dalším parmazánem.