6. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rýžové papriky plněné quinoou a fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na rýžové papriky plněné quinoou a fazolemi. Tato zdravá a chutná kombinace zajistí vašim chuťovým pohárkům zážitek plný lahodných chutí a výživných surovin. Nejdříve quinou a fazole smícháte s dalšími ingrediencemi a následně je plníte do paprik. Po upečení získáte skvělé pokrm, který si zamilujete. Navíc je ideální pro vegetariány a vegany. Podívejte se na celý recept a vyzkoušejte si ho doma!

Suroviny

  • 4 velké papriky
  • 1 šálek quinoi
  • 1 plechovka fazolí (černé nebo fazole pinto)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mexického koření (nebo chili prášek, kmín, koriandr)
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • čerstvá nasekaná petrželka a limetka (na ozdobu)

Postup

  1. Quinou uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  3. Papriky omyjeme, zbavíme stopky a vydlabeme semínka.
  4. Cibuli a česnek nadrobno posekáme a osmahneme na pánvi s olivovým olejem.
  5. Přidáme fazole a mexické koření, osolíme a opepříme.
  6. Směs z cibule a fazolí smícháme s uvařenou quinoou a naplníme papriky.
  7. Papriky umístíme do pekáčku, pokapat olivovým olejem a pečeme asi 30-40 minut, dokud papriky nezměknou.
  8. Po vyndání z trouby ozdobíme petrželkou a limetkou a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *