6. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masový karí s cizrnou je lahodný a kořeněný indický pokrm plný chuti a aromatu. Tento recept kombinuje šťavnaté maso s cizrnou a exotickými kořeními, vytvářející skvělé jídlo plné lahodných chutí. Vyzkoušejte tento recept doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g hovězího masa (krájeného na kostky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 plechovka cizrny (osušená a propláchnutá)
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžičky karí koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nebudou měkké.
- Přidejte hovězí maso a smažte ho dozlatova.
- Přisypte karí koření, osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte cizrnu a kokosové mléko a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.