6. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské hovězí maso s chimichurri je lahodný argentinský pokrm, který si zamilujete. Kombinace šťavnatého hovězího masa a osvěžující chimichurri omáčky vám rozproudí chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést argentinskou kuchyní! Suroviny:
- 600g hovězího masa (např. roštěnec nebo výběr z hovězího)
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 Červená paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
- Chimichurri omáčka (recept níže)
Chimichurri omáčka:
- 1 šálek nasekané petržele
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1/2 čajové lžičky červené papriky vločky
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- Sůl a pepř
Postup:
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V míse smícháme petržel, česnek, papriku, kmín, oregano a červenou papriku. Přilijeme olivový olej a ocet a promícháme. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti.
- Na patře rozpálíme olivový olej a osolíme a opepříme hovězí maso. Maso osmahneme z obou stran dozlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli a papriku a smažíme do měknutí zeleniny.
- Hovězí maso podáváme s chimichurri omáčkou a přílohou podle vlastní chuti.