6. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Ravioli ricotta spinaci paradajková omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na ravioli s ricottou a špenátem podávaný s lahodnou paradajkovou omáčkou. Tento italský specialitní jídlo jistě potěší vaše chuťové buňky! Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělý oběd nebo večeři pro svou rodinu.

Suroviny

  • 300g sušených ravioli
  • 250g ricotty
  • 200g špenátu
  • 1 paradajka
  • 1 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400g krájených paradajok z konzervy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ, čierne korenie, sušené bylinky (napr. bazalka, oregano)

Postup

  1. Na panvici rozpálte olivový olej a osmahnite na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Pridajte na kúsky nakrájanú paradajku a nechajte ju zmäknúť.
  3. Pridajte krájené paradajky z konzervy a nechajte omáčku približne 15 minút variť na miernom ohni.
  4. Medzitým uvaríme sušené ravioli podľa pokynov na obale.
  5. Do omáčky pridajte nadrobno nakrájaný špenát a nechajte ho zvädnúť.
  6. Potom pridajte ricottu a premiešajte, až sa všetky ingrediencie spoja.
  7. Podlejte trochou vody z varenia ravioli, aby sa omáčka zahustila.
  8. Na záver dochuťte soľou, korením a sušenými bylinkami podľa chuti.
  9. Scedené ravioli podávajte s paradajkovou omáčkou a posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *