6. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chuťovým zážitkem s receptem na hovězí medailonky zalité lahodnou omáčkou z bylinkového hermelínu. Skvělá kombinace jemného masa a krémové omáčky, která se jistě stane hitem každého gurmánského večírku. S přesným návodem na přípravu a ingrediencemi snadno seženutelnými v každém obchodě zaručeně uspějete!
Suroviny
- 500g hovězího masa na medailonky
- 200g hermelínu
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl
Postup
- Medailonky z hovězího masa omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme z obou stran.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Hermelín nakrájíme na menší kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a osmahneme na něm medailonky z obou stran dozlatova. Poté vyndáme z pánve a necháme stranou.
- Do stejné pánve přidáme cibuli a restujeme dozlatova.
- Přidáme nakrájený hermelín a smetanu ke šlehání a necháme provařit, dokud se hermelín nerozpustí a omáčka nezhoustne.
- Přidáme medailonky zpět do omáčky a krátce prohřejeme.
- Podáváme s přílohou dle vlastního výběru.