6. 9. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo tradiční indické kuchyně s naším receptem na Jemné kuře Tikka Masala! Tento oblíbený pokrm kombinuje kousky marinovaného kuřete, uvařené do zlatova s bohatou a krémovou omáčkou plnou aromatických koření. Náš podrobný recept vás krok za krokem provede přípravou této exotické lahůdky, která oslní vaše chuťové buňky a zanechá vaše hosty žádající o přídavek. Připravte se na nezapomenutelný gastronomický zážitek s kuřetem Tikka Masala, které je perfektně jemné a plné chutí!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 velká cibule, jemně nakrájená
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
- 400 g konzervovaných rajčat
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička papriky
- 1 lžička garam masala
- 1 lžíce cukru
- Sůl a pepř dle chuti
- Čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup
- V hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli, česnek a zázvor. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
- Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu, papriku a garam masala. Promíchejte a vařte asi 1 minutu, aby se koření uvolnilo a rozvinulo své aroma.
- Přidejte nakrájené kuřecí prsa a promíchejte tak, aby kousky byly obalené kořením. Restujte, dokud kuře nezačne měnit barvu.
- Přidejte konzervovaná rajčata, cukr a dostatek soli a pepře. Promíchejte a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 20 minut, dokud kuře není měkké a omáčka se trochu nezredukuje.
- Přimíchejte smetanu a vařte dalších pár minut, dokud není omáčka hladká a krémová. Ochutnejte a případně dochuťte.
- Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.