6. 9. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Íránské kuře se šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo íránské kuchyně s naším receptem na kuře se šafránem. Toto jednoduché a aromatické jídlo kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s bohatou chutí šafránu, čerstvými bylinkami a dalšími tradičními kořením. Naučte se, jak připravit toto exotické jídlo, které zaujme každého milovníka dobrého jídla. Ideální pro speciální příležitosti nebo pro oživení vašeho týdenního jídelníčku.

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/4 čajové lžičky mletého šafránu, namočeného ve 2 lžících teplé vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky mleté kurkumy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů C.
  • Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezískají zlatavou barvu.
  • Přidejte kuřecí stehna, opečte je ze všech stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  • Přidejte kuřecí vývar, šafrán s vodou, citronovou šťávu a kurkumu. Osolte a opepřete.
  • Přiveďte k varu, poté zakryjte a vložte do předehřáté trouby. Pečte pokryté asi 30 minut, pak odkryjte a pečte dalších 15-20 minut, nebo až do doby, kdy je kuře plně uvařené a má krásnou barvu.
  • Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *