5. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé jídlo – rajčatový bulgur s fazolemi. Tento jednoduchý recept je plný chuti a vitamínů. Ideální volba pro vegetariány i ty, kteří hledají lehký a vydatný pokrm. Získáte energii a zasytíte se na dlouhou dobu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 šálek bulguru
- 2 šálky fazolí (může být z konzervy)
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme bulgur podle návodu na obalu.
- Mezitím oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je na drobné kousky a osmahneme na pánvi s olejem.
- Přidáme nakrájená rajčata, fazole (propláchnuté pod tekoucí vodou) a koření – mletou papriku, oregano, sůl a pepř.
- Nechejte směs dusit asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Když je bulgur hotový, smícháme ho s fazolemi a rajčaty a můžeme podávat.