5. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová a cizrnná omáčka je lahodný a zdravý pokrm plný chuti a proteinů. Mrkev, cibule, česnek a rajčata spolu s cizrnnými fazolemi vytvářejí bohatou omáčku, která se skvěle hodí k těstovinám nebo rýži. Podívejte se na náš recept a dejte si pořádnou dávku vitamínů a vlákniny s touto vynikající omáčkou.
Suroviny
- 2 hrnky rajčat
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nasekanou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a oloupáneký česnek a vařte do měkka.
- Přisypte kari koření, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte sceděnou cizrnu a nechte omáčku provařit ještě pár minut.
- Ochutnejte a podle chuti dochuťte sůlí a pepřem.
- Podávejte s rýží nebo pečivem.