5. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte svíčkovou na chilli a koriandru, které dodá exotickou chuť vašemu oblíbenému pokrmu. Tento recept kombinuje tradiční českou svíčkovou s pikantním chilli a aromatickým koriandrem, což vytváří neodolatelnou a chutnou kombinaci. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600g hovězího masa (svíčková)
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 rajče
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce koriandrových semínek
- 1 lžička mletého chilli
- 400ml hovězího vývaru
- 200ml smetany na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájený cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a zpěníme z obou stran.
- Přisypeme koriandrová semínka a chilli, podlijeme vývarem a vaříme do měkka.
- V malé misce smícháme smetanu, mouku a hořčici, přilijeme do masa a necháme provařit.
- Omyté rajče nakrájíme na plátky a přidáme do omáčky.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.