5. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s knedlíkem je lahodné francouzské jídlo, které potěší každého gurmána. Hovězí maso je dusené v červeném víně s kořením a zeleninou, což mu dodá bohatou chuť a neuvěřitelnou šťavnatost. Podáváme s klasickými houskovými knedlíky, které skvěle chytají omáčku. Nenechte si tento luxusní pokrm ujít!

Suroviny

  • 800g hovězího masa na guláš
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 200g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený česnek a na plátky nakrájenou mrkev.
  4. Pražíme, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidáme hladkou mouku a necháme zhnědnout.
  6. Podlijeme červeným vínem a hovězím vývarem.
  7. Přidáme sůl, pepř, tymián a bobkový list.
  8. Vše vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  9. Podáváme s knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *