5. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový plat s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný pokrm s pečeným vepřovým⁢ plátem a⁤ domácími knedlíky. Naučte ⁤se, jak ⁤připravit tuto tradiční​ českou specialitu krok⁤ za krokem a oslovte své ​chuťové ‌buňky. Vyzkoušejte recept ‌na⁤ pečené vepřové ‌maso s knedlíky ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g⁤ vepřového ⁣masa
  • 200 g​ hladké mouky
  • 2‍ vejce
  • 100 ml ⁣mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 1⁣ cibule
  • sůl, pepř, majoránka
  • sádlo nebo olej

Postup

  1. Maso nakrájejte na plátky a osolte, opepřete⁢ a ⁢posypte majoránkou.
  2. Cibuli‌ a‍ česnek nakrájejte⁤ na jemno a osmahněte⁤ na pánvi.
  3. Přidejte na 5‍ minut ​maso​ a restujte na pánvi. Nakonec podlijte vodou⁣ a dejte péct do⁤ trouby na 180°C.
  4. Mezitím si připravte​ těsto na knedlíky -⁢ smíchejte mouku, vejce,‍ mléko a sůl.
  5. Vytvarujte z⁢ těsta knedlíky a dejte vařit do vroucí ⁣osolené vody asi na 20 minut.
  6. Po upečení masa a uvaření knedlíků ⁢můžete ⁤podávat s restovanou zeleninou nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *