5. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný pokrm s pečeným vepřovým plátem a domácími knedlíky. Naučte se, jak připravit tuto tradiční českou specialitu krok za krokem a oslovte své chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na pečené vepřové maso s knedlíky ještě dnes!
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- sůl, pepř, majoránka
- sádlo nebo olej
Postup
- Maso nakrájejte na plátky a osolte, opepřete a posypte majoránkou.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmahněte na pánvi.
- Přidejte na 5 minut maso a restujte na pánvi. Nakonec podlijte vodou a dejte péct do trouby na 180°C.
- Mezitím si připravte těsto na knedlíky - smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl.
- Vytvarujte z těsta knedlíky a dejte vařit do vroucí osolené vody asi na 20 minut.
- Po upečení masa a uvaření knedlíků můžete podávat s restovanou zeleninou nebo bramborem.