4. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Pečený kuřecí pokrm s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na chutný pečený kuřecí pokrm s bylinkovou nádivkou, který jistě potěší celou rodinu. S lahodnými bylinkami a šťavnatým kuřecím masem je tento pokrm ideální volbou pro každou příležitost. Nechte se inspirovat a dejte své kuchařské dovednosti na odiv!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa bez kostí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek čerstvých bylinek (např. petržel, tymián, rozmarýn)
  • 4 plátky slaniny
  • 100 g strouhanky
  • 50 g másla
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na začátek si připravte bylinkovou směs. Nasekejte cibuli, česnek a bylinky na jemno.
  2. V míse smíchejte strouhanku se sůlí, pepřem a dříve nachystanou bylinkovou směsí.
  3. Připravené kuřecí prsa naklepejte do rovnoměrné tloušťky a osolte a opepřete z obou stran.
  4. Na každé kuřecí prso položte plátek slaniny a pak ho obložte bylinkovou směsí.
  5. Předehřejte troubu na 180°C a na rozpálenou pánvi rozehřejte olej.
  6. Kuřecí prsa opečte z obou stran do zlatova a pak dejte do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut nebo dokud nejsou hotové.
  7. Hotové kuřecí pokrmy podávejte s vaší oblíbenou přílohou a ozdobte čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *