4. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na pečenou kachnu plněnou jablky a uzeným masem. Kachna se peče do krásné křupavosti a kombinace jablky a uzeného masa dodává jí vynikající chuť. Pro milovníky kachny je to skvělá volba na slavnostní večeři nebo rodinnou oslavu. Sledujte krok za krokem náš recept a obrňte se chutným jídlem!
Suroviny
- 1 kachna
- 2 větší jablka
- 200g uzeného masa (např. šunky)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, kmín, mletá paprika
Postup
- Nejprve si připravíme náplň. Oloupeme jablka, zbavíme jablečného jádřince a nakrájíme je na menší kousky.
- Uzené maso nakrájíme také na menší kousky a smícháme ho s jablky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Kachnu důkladně omyjeme a osušíme. Vnitřek kachny osolíme a opepříme.
- Dovnitř kachny vložíme směs s jablky a uzeným masem. Otevřený otvor zavážeme provázkem.
- Kachnu zpracujeme kořením – osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kmínem.
- Položíme kachnu do pekáče, zalijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů.
- Kachnu pečeme přibližně 2-3 hodiny, případně průběžně zaléváme šťávou z pečení.
- Po upečení kachnu vyjmeme z trouby, necháme odpočinout a pak podáváme se zeleninovým salátem nebo jinou přílohou.