3. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře na vinegrétu se šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuře na vinegrétu se šalotkou, které lahodně spojuje šťavnaté kuřecí maso s osvěžující šalotkovou omáčkou. Skvělá kombinace chuti a aromatických bylinek, která potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem si jistě pochutnáte na výjimečném pokrmu plném chuťových vjemů.

Suroviny:

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 1 šalotka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme vinegret – smícháme olivový olej s balsamikovým octem a osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a naklepeme do rovnoměrné tloušťky.
  3. Na rozpálené pánvi opečeme kuřecí prsa po obou stranách dozlatova.
  4. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  5. Po upečení kuřecího masa ho necháme chvilku odpočinout a poté ho podáváme se šalotkovým vinegretovým dresinkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *