3. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný jehněčí gulaš
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kořeněný jehněčí guláš plný aromatických koření a zeleniny. Tento tradiční pokrm je skvělou volbou pro milovníky kořeněných a pikantních jídel. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si lahodný guláš plný chutí a vůní.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kousky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kostičky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce koření na gulaš
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého papriky
  • 400 g loupaných rajčat z plechovky
  • 500 ml vývaru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a jemně nakrájené kousky jehněčího masa, chvíli restujte.
  3. Polejte hladkou moukou a za stálého míchání podlijte vývarem.
  4. Přidejte koření na gulaš, kmín, mletou papriku, loupaná rajčata a nechte dusit asi hodinu.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem. Podávejte s chlebem nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *