3. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí saté s pikantní sladkokyselou omáčkou, která vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky exotické kuchyně. Jemné kousky kuřecího masa napíchnuté na špejle a grilované do křupava, podávané s omáčkou plnou lahodných chutí a orientálních koření. Neodolatelná kombinace, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho a uvidíte sami!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 stroužek česneku
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme sójovou omáčku, med, zázvor, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a vložíme je do marinády. Necháme je minimálně hodinu odležet v lednici, ideálně však přes noc.
- Před samotným grilováním nebo pečením kuřecí kousky navlékneme na dřevěné špejle.
- Kuřecí saté můžeme grilovat na grilu nebo na pánvi. Pokud se rozhodneme pro gril, nezapomeňme předem špejle namočit do vody, aby se nepřipálily.
- Během grilování nebo pečení saté občas potíráme zbývající marinádou. Mějme však na paměti, že marinádu již používanou s syrovým masem již nebudeme používat k napaření hotového pokrmu.
- Po upečení můžeme kuřecí saté podávat s rýží a sladkokyselou omáčkou. Dobrou chuť!