3. 9. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganské curry s červenou čočkou
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné veganské curry s červenou čočkou plné chutí a aromat. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro každého, kdo hledá zdravé a vydatné jídlo. Červená čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, zatímco kombinace koření dodává pokrmu exotický nádech. Ideální volba pro večeři nebo jako strava do jídelníčku na celý týden. Vyzkoušejte tento snadný recept a užijte si výživné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše zdraví.

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky chilli prášku (volitelné)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • Šťáva z jednoho limetky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Olivový olej pro vaření

Postup

  1. Červenou čočku propláchněte a nechte ji okapat.
  2. Na velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte, dokud není zlatě zbarvená.
  3. Přidat lisovaný česnek, koriandr, kurkumu, zázvor a chilli prášek. Vařte asi minutu, dokud nezačne všechno vonět.
  4. Přimíchejte červenou čočku, kokosové mléko a konzervovaná rajčata. Důkladně promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Snížte teplotu a vařte pod pokličkou na mírném ohni 25-30 minut, dokud čočka není měkká a omáčka zhoustne. Občas promíchejte.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem a limetkovou šťávou.
  7. Podávejte teplé, ozdobeno čerstvým koriandrem, ideálně s rýží nebo chlebem nastrouhaným na straně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *