3. 9. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na kuřecí korma s kešu ořechy. Tento lahodný a krémový pokrm, plný bohatých chutí a aroma, je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večerní hostinu. Snadný recept, ve kterém se snoubí měkké kousky kuřecího masa s luxusní omáčkou z kešu ořechů, jemného koření a smetany, zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Uvařte si s námi kuřecí korma a přeneste své stravování na novou úroveň exotiky!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 150 g kešu ořechů
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/4 lžičky chilli prášku
- 200 ml kokosového mléka
- 200 ml kuřecího vývaru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvé koriandrové listy pro ozdobu
Postup
- Nech kuřecí maso odpočinout při pokojové teplotě po dobu 15-20 minut.
- V mixéru rozmixuj kešu ořechy na hladkou pastu a odlož stranou.
- Na velké pánvi zahřej olej a přidej cibuli. Restuj, dokud nebude cibule zlatavá, asi 5 minut.
- Přidej česnek, zázvor, koriandr, kmín, kurkumu a chilli. Restuj další 2 minuty, dokud nezačne být vše aromatické.
- Přidej nakrájené kuřecí maso, osol a opepři. Restuj, dokud kuřecí maso nebude ze všech stran opečené.
- Přidej kešu pastu a dobře promíchej s kuřecím masem, aby se všechny kousky maso obalily.
- Zalij kokosovým mlékem a kuřecím vývarem. Přiveď k varu, poté sniž teplotu a nech pomalu dusit pod pokličkou 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka se trochu nezredukuje.
- Podávej ozdobené čerstvými koriandrovými listy. Kuřecí korma chutná nejlépe s rýží nebo naan chlebem.