3. 9. 2024
Autor: Martin Roubec
Kuřecí korma s kešu ořechy
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na kuřecí korma s kešu ořechy. Tento lahodný a krémový pokrm, plný bohatých chutí a aroma, je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večerní hostinu. Snadný recept, ve kterém se snoubí měkké kousky kuřecího masa s luxusní omáčkou z kešu ořechů, jemného koření a smetany, zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Uvařte si s námi kuřecí korma a přeneste své stravování na novou úroveň exotiky!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 150 g kešu ořechů
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky chilli prášku
  • 200 ml kokosového mléka
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé koriandrové listy pro ozdobu

Postup

  • Nech kuřecí maso odpočinout při pokojové teplotě po dobu 15-20 minut.
  • V mixéru rozmixuj kešu ořechy na hladkou pastu a odlož stranou.
  • Na velké pánvi zahřej olej a přidej cibuli. Restuj, dokud nebude cibule zlatavá, asi 5 minut.
  • Přidej česnek, zázvor, koriandr, kmín, kurkumu a chilli. Restuj další 2 minuty, dokud nezačne být vše aromatické.
  • Přidej nakrájené kuřecí maso, osol a opepři. Restuj, dokud kuřecí maso nebude ze všech stran opečené.
  • Přidej kešu pastu a dobře promíchej s kuřecím masem, aby se všechny kousky maso obalily.
  • Zalij kokosovým mlékem a kuřecím vývarem. Přiveď k varu, poté sniž teplotu a nech pomalu dusit pod pokličkou 20 minut, dokud maso není měkké a omáčka se trochu nezredukuje.
  • Podávej ozdobené čerstvými koriandrovými listy. Kuřecí korma chutná nejlépe s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *