3. 9. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Ratatouille z provensálské zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo francouzské kuchyně s naším receptem na Ratatouille z provensálské zeleniny! Tento tradiční pokrm z jižní Francie je skvělou volbou pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. V našem receptu se dozvíte, jak na dokonalou kombinaci baklažánu, cukety, papriky a rajčat, ochucené čerstvými bylinkami jako jsou tymián a rozmarýn. Perfektní jako hlavní chod nebo jako doplněk k masu. Přineste si kus Provence do své kuchyně s naším jednoduchým návodem na přípravu ratatouille! Vyzkoušejte a nechte se hýčkat bohatými chutěmi a vůněmi.

Suroviny

  • 1 malá cuketa
  • 1 malý lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička provensálského koření
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka (na ozdobu)

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 190°C.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemno. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Na pánvi na středním ohni nahřejte olivový olej a zpěňte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  4. Přidejte nakrájené rajčata spolu s provensálským kořením. Osolte a opepřete. Vařte přibližně 10 minut, dokud nevznikne omáčka.
  5. Cuketu, lilek a papriky omyjte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte zeleninu do pánve a míchejte.
  6. Přelijte zeleninu do zapékací mísy a pečte v troubě asi 20-25 minut, dokud zelenina není měkká.
  7. Před podáváním posypte čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *