2. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový krém s tymiánem
zdroj: Recepty 24/7

Houbový krém s tymiánem je lahodná a chutná polévka, která zahřeje vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje lahodnou krémovou houbovou omáčku s aromatickým tymiánem, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nechte se unést do světa lahodných houb a bylinek!

Suroviny

  • 250g hub (např. žampióny nebo hlívovka)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvý tymián
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužek česneku.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené houby a restujte je, dokud nezměknou.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit asi 15 minut.
  4. Poté přidejte tymián a nechte krém provařit ještě dalších 5 minut.
  5. Omastěte krém pomocí mixéru a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *