2. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Špagety carbonara jsou oblíbeným italským jídlem, které si zamilujete i vy. Jednoduchý recept, kterým připravíte lahodnou směs těstovin s uzeným bůčkem, vejci, sýrem pecorino a pepřem. Perfektní kombinace chuti a chuťových vjemů, která vám zaručeně zvedne náladu. Nechte se inspirovat a připravte si doma skvělé špagety carbonara!
Suroviny
- 400 g špaget
- 200 g pancetty
- 4 vajíčka
- 100 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- soľ, korenie
Postup
- Vrieme vo veľkom hrnci osolenú vodu a v nej uvaríme špagety podľa návodu na obale.
- Na panvici opečieme nasekanú pancettu spolu so stroužkami česneku.
- V miske zmiešame vajíčka a parmazán, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Odcedíme uvarené špagety a pridáme ich do panvice s pancettou a česnekom. Dobré premiešame.
- Stiahneme panvicu z ohňa a pomaly pridávame zmes vajec a parmazánu, aby sa zamiešali a nestuhli.
- Servírujeme posypané ďalším kúskom parmazánu a čerstvým korením.