1. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Perlový ječmen s bademem je lahodná a zdravá alternativa klasického přílohy. Tento recept kombinuje lahodný perlový ječmen s křupavými bademy a aromatickými bylinkami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodné jídlo plné chuti a živin.
Suroviny
- 200g perlového ječmene
- 50g mandlí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Na pánvi orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
2. Přidáme perlový ječmen a restujeme ho, dokud nezačne lehce hnědnout.
3. Nalijeme zeleninový vývar a necháme vařit pod pokličkou asi 25 minut, dokud je ječmen měkký.
4. Mezitím si orestujeme na pánvi na suchu mandle, dokud nezačnou lehce vonět. Poté je jemně nasekáme.
5. Hotový ječmen osolíme, opepříme a podáváme posypaný orestovanými mandlemi. Dobrou chuť!