1. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, ama
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁤ tradiční ⁢český recept na jednoduché, ale ​lahodné knedlo,‍ zelo, ama. Tento pokrm je oblíbený ⁢pro‌ svou jednoduchost a vynikající chutě. S námi si snadno připravíte tuto pochoutku, která potěší ​jak​ vaše chuťové pohárky,​ tak i celou rodinu. Nechte se unést vůní a⁤ chutí klasické české kuchyně s naším receptem ‌na knedlo, ​zelo, ama.

Suroviny

  • 500 g hrubé mouky
  • 300​ g vařeného zelí
  • 200 g uzeného masa
  • 1 ‍ks vejce
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Ve velkém ⁢hrnci vařit vodu osolenou.
  2. Ve druhém ⁣hrnci smíchat ⁣mouku s vařeným zelím a uzeným masem ‍nakrájeným na kostičky.
  3. Přidat vejce, sůl, pepř a kmín a vše dobře promíchat.
  4. Z těsta tvarovat menší knedlíky a vařit ve vroucí vodě asi 15 minut.
  5. Knedlíky‍ vyjmout, nechat okapat a podávat jako přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *