1. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Perský borani esfenaj plněný kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Perský borani esfenaj je tradiční perské jídlo plněné kuřecím masem a špenátem, které potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a pochutnejte si na exotické kombinaci chutí. S receptem na Perský borani esfenaj plněný kuřecím masem překvapíte své blízké i hosty na večeři.

Suroviny

  • 400 g špenátu
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g kuřecího masa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • 300 g řeckého jogurtu
  • 2 vejce
  • 30 g másla
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a necháme zatáhnout.
  3. Přidáme mletý kmín, skořici, sůl a pepř a necháme dusit do měkka.
  4. Přidáme omytý a jemně nakrájený špenát a promícháme, aby zavadl.
  5. V míse smícháme jogurt s vejci a trochou soli.
  6. Vymažeme zapékací mísu máslem a vysypeme strouhankou.
  7. Do zapékací mísy nalijeme trochu jogurtové směsi, na to dáme vrstvu špenátové směsi a opět jogurtovou směs.
  8. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut, dokud náplň neztuhne a povrch nezezlátne.
  9. Perský borani esfenaj plněný kuřecím masem je připraven k podávání!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *