1. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Perský borani esfenaj je tradiční perské jídlo plněné kuřecím masem a špenátem, které potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a pochutnejte si na exotické kombinaci chutí. S receptem na Perský borani esfenaj plněný kuřecím masem překvapíte své blízké i hosty na večeři.
Suroviny
- 400 g špenátu
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g kuřecího masa
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- sůl a pepř podle chuti
- 300 g řeckého jogurtu
- 2 vejce
- 30 g másla
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a necháme zatáhnout.
- Přidáme mletý kmín, skořici, sůl a pepř a necháme dusit do měkka.
- Přidáme omytý a jemně nakrájený špenát a promícháme, aby zavadl.
- V míse smícháme jogurt s vejci a trochou soli.
- Vymažeme zapékací mísu máslem a vysypeme strouhankou.
- Do zapékací mísy nalijeme trochu jogurtové směsi, na to dáme vrstvu špenátové směsi a opět jogurtovou směs.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut, dokud náplň neztuhne a povrch nezezlátne.
- Perský borani esfenaj plněný kuřecím masem je připraven k podávání!