31. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s fazolemi, která vaše chuťové buňky okamžitě oslní! Tento recept je plný bohatých chutí a zdravých ingrediencí, které jistě potěší celou rodinu. Nechte se unést vůní čerstvých bylinek a rajčat a připravte si tento lahodný pokrm díky našemu jednoduchému návodu. Vaše kuchyně bude plná šťavnatých rajčat a aromatických fazolí, a vaši hosté budou jistě nadšeni! Ať už vaříte pro rodinu nebo přátele, tato rajčatová polévka s fazolemi je vítaným přírůstkem do vašeho jídelníčku. Zkuste ji hned dnes a uvidíte, jak se stanete nezpochybnitelným šéfkuchařem ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g fazolí
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Rajčata zalijte vařící vodou, oloupejte a nakrájejte na kostky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte rajčata, fazole a zalijte zeleninovým vývarem.
- Nechejte polévku vařit asi 20 minut, přidejte sůl, pepř a oregano podle chuti.
- Nakonec polévku rozmixujte na hladkou konzistenci.
- Po dochucení podávejte s křupavým chlebem nebo sýrem. Dobrou chuť!