31. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Indická kuřecí korma s rýží je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických koření a vůní. Navnadte své chuťové buňky tímto chutným receptem na jemně kořeněné kuřecí maso podávané s nadýchanou rýží. Užijte si autentickou indickou kuchyni přímo v pohodlí vaší domácnosti!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 2 cibule, nasekané
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce korma koření
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezjemní.
- Přidejte kuřecí maso a osmažte ho z obou stran, až zezadučky začne měnit barvu.
- Přidejte korma koření a promíchejte, dokud maso není pokryté kořením.
- Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu, pak snižte plamen a nechte vařit 15-20 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte nakrájenou papriku a nechte vařit dalších 5 minut.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Suroviny servírujte s vařenou rýží.