31. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou japonskou chuť s naším receptem na sushi s čerstvým lososem. Kombinace šťavnatého lososa, lepkavé rýže a lahodných rybích omáček vám zaručeně zpříjemní jídlo. Sushi nikdy nebylo chutnější! Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si lahodné japonské sushi přímo doma.
Suroviny
- 200g sushirice
- 250ml vody
- 50ml rýžového octa
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 200g sušených řas nori
- 200g sušeného lososa
- wasabi
- sojová omáčka
Postup
- Nejprve uvaříme sushirici podle návodu na obalu a necháme ji vychladnout.
- Připravíme nálev na ochucení rýže smícháním rýžového octa, cukru a soli a zahřejeme ho do rozpuštění cukru.
- Smícháme vychladlou sushirici s nálevem a necháme odpočívat asi 10 minut.
- Na bambusovou rohož položíme list nori, rozetřeme na něj tenkou vrstvu rýže a položíme plátek lososa na rýži.
- S pomocí rohože a nori s rýží a lososem srolujeme v roličku sushi.
- Roličku sushi nakrájíme ostrým nožem na menší kousky a podáváme s wasabi a sojovou omáčkou.