31. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto se žampiony a šalotkou. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky dobrého jídla. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte se do vaření ještě dnes!

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 200 g žampionů
  • 2 středně velké šalotky
  • 50 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájené šalotky do sklovata.
  2. Přidejte plátky žampionů a restujte, dokud nezměknou.
  3. Do pánve přidejte arborio rýži a krátce restujte.
  4. Přilijte bílé víno a nechte rýži vstřebat tekutinu.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte do měkkého, občas míchejte.
  6. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte.
  7. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a dodejte dalších parmazánových stroužků.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *