31. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit bohatou a lahodnou kombinací chutí v receptu na koňakem podlitou kuřecí paštiku na křupavém toastu. Tento elegantní pokrm je ideální pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si lahodnou chuť křehkého toastu spojenou s náplní plnou aromatických koření a kuřecího masa. Užívejte si každé sousto s hrníčkem výtečného konáku v ruce a užijte si skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 200g kuřecí játra
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hrubé mouky
- 100ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce koňaku
- sůl, pepř, kmín
- čerstvý petržel na ozdobu
- 4 plátky toastového chleba
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nadrobno nakrájený česnek a kuřecí játra. Osmahněte dozlatova.
- Přidejte hrubou mouku a za stálého míchání smažte alespoň 2 minuty.
- Zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Případně přilijte ještě trochu vývaru, pokud je paštika moc hustá.
- Přidejte koňak a dochuťte solí, pepřem a kmínem podle chuti.
- Paštiku rozetřete na toastový chléb a ozdobte nasekanou petrželí.