31. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de Peixe a Coco je brazilská rybí chuťovka, připravovaná s kokosovým mlékem a exotickými kořeněnými omáčkami. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují ryby a exotické chutě. Vyzkoušejte tento tradiční brazilský pokrm a užijte si chuť u moře!
Suroviny
- 600g rybího masa (např. treska nebo losos)
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 1 červená paprika
- 400ml kokosového mléka
- 1 limeta
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 půlka chilli papričky
- petržel na ozdobení
- olivový olej
- sůl, pepř a paprika podle chuti
Postup
- Na pánvi orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou červenou papriku a chilli papričku, osolte a opepřete.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte chvíli dusit.
- Přidejte rybí maso nakrájené na kousky a zalijte kokosovým mlékem.
- Dejte vařit a nechte 15-20 minut vařit na mírném ohni.
- Přidejte šťávu z limetky a posypte nasekanou petrželí.
- Podávejte s rýží nebo manioc (maniokovým moučníkem).