31. 8. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo tradičního indického Masala chai s kořením! Tento lákavý recept nabízí dokonalou směs aromatického černého čaje a bohatého koření, včetně kardamomu, skořice a zázvoru, které vás zahřejí a povzbudí. Ideální pro chladné dny, tento voňavý nápoj přináší závan exotiky přímo do vaší kuchyně. Připravte si doma autentické Masala chai a dopřejte si okamžik klidu a pohody s každým douškem. Vyzkoušejte náš snadný recept a zamilujte si tento tradiční indický čajový zážitek!
Suroviny
- 1 čajová lžička černého čaje (např. Assam)
- 250 ml vody
- 250 ml mléka
- 2 ks celého kardamonu
- 1 malý kousek skořice
- 2 hřebíčky
- Kousek čerstvého zázvoru (asi 1 cm)
- 2 ks černého pepře
- 1 lžička cukru, nebo podle chuti
Postup
- Zahřejte vodu v malém hrnci nebo konvici.
- Přidejte černý čaj a zahřejte do varu.
- Přidejte drobně nakrájený zázvor a ostatní koření – kardamon, skořici, hřebíčky a černý pepř.
- Nechejte vařit přibližně 5-10 minut, aby se chutě dobře propojily.
- Nalijte mléko do hrnce a přiveďte k poněkud varu.
- Přidejte cukr podle chuti a promíchejte.
- Povařte na mírném ohni ještě asi 5 minut, dokud mix nezačne mírně pěnit.
- Konečný čaj sceďte přes jemné sítko do šálků.
- Podávejte teplé.