31. 8. 2024
Autor: Stanislav Urban
Moqueca de peixe a krevety
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na Moqueca de peixe a krevety! Tento tradiční pokrm z Bahie kombinuje čerstvé ryby a krevety s výraznými chutěmi kokosového mléka a limetky, přičemž paprikové a rajčatové omáčky dodávají jídlu bohatý a pikantní základ. Perfektní volba pro zdravý a exotický oběd či večeři. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a přeneste kus Brazílie přímo na váš stůl!

Suroviny

  • 500g bílé ryby (např. treska, dorada), nakrájená na porce
  • 200g krevet, oloupané
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 papriky (různé barvy), nakrájené na proužky
  • 4 rajčata, nakrájená na kostky
  • 1 limetka, šťáva
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce palmového oleje
  • 1 svazek koriandru, nasekaný
  • Sůl a černý pepř na dochucení
  • Chilli papričky na dochucení (volitelné)

Postup

  1. Rybu i krevety okořeňte sůlí, pepřem, a pokapte limetkovou šťávou. Nechte marinovat asi 20 minut.
  2. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte palmový olej a restujte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek, papriky a chilli (pokud používáte) a smažte dalších pár minut.
  4. Poté přidejte rajčata a vařte, dokud se nezačnou rozpadat.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte všechno společně povařit na středním plameni asi 10 minut.
  6. Nakonec do hrnce přidejte rybu a krevety, promíchejte a vařte dalších 10 minut, nebo dokud ryba není uvařená.
  7. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  8. Na závěr posypte nasekaným koriandrem.
  9. Podávejte teplé, ideálně s rýží nebo chlebem na nasáknutí lahodné omáčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *