30. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční české jídlo Kyselo s knedlíkem a vejcem je lahodná kombinace kyselé omáčky, šťavnatého knedlíku a měkkého vařeného vajíčka. Vyzkoušejte tento recept a užijte si chuť domácí kuchyně plnou tradice a chuti!
Suroviny
- 4 kyselé okurky
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 1 vejce
- 1 lžíce octa
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na rozpáleném másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené okurky a restujeme 5 minut.
- Přisypeme hladkou mouku, zalijeme vodou, přidáme očko a cukr, promícháme a necháme provařit.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Knedlík uvaříme ve slané vodě.
- Hotové kyselo podáváme s uvařeným vejcem a knedlíkem.
- Pokud chceme, ozdobíme nasekanou petrželkou.