30. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský mie goreng recept
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte připravit lahodné indonéské mie goreng doma s naším jednoduchým receptem! Tento tradiční pokrm, který spojuje smažené nudle s kousky masa, zeleninou a omáčkou, vás okouzlí exotickými chutěmi jihovýchodní Asie. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tento lahodný pokrm přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 200 g nudlí mie
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g kuřecího masa, nakrájeného na nudličky
  • 50 g krvetvorného masa, nakrájeného na nudličky
  • 2 vejce
  • 1 mrkev, na nudličky
  • 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička červeného kari koření
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Uvařte nudle podle pokynů na obalu. Odklopte a nechte stranou.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
  3. Přidejte kuřecí a krvavé maso a osmahněte, dokud nebudou uvařené.
  4. Přidejte nakrájenou mrkev a papriku a restujte dalších pár minut.
  5. Přidejte nudle do směsi masa a zeleniny.
  6. Přidejte sójovou omáčku, červené kari koření, sůl a pepř a promíchejte vše dohromady.
  7. Vytvořte prostředek v nudlích a rozklepněte vejce. Míchejte, dokud nebudou vejce uvařené.
  8. Doporučujeme podávat s plátky limety a pokrájenými petrželovými lístky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *