30. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a pikantní kibbeh jsou tradiční libanonské mleté kuličky plné aromatických koření. Vyzkoušejte tento recept a připravte si lahodnou chuť Blízkého východu přímo doma!
Suroviny:
- 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve uvařte bulgur podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout.
- Nasekejte cibuli na jemno a smíchejte ji s mletým masem, bulgurem, skořicí, kmínem, solí a pepřem.
- Pečlivě promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Z těsta vytvarujte malé kuličky a smažte je na rozpáleném oleji dozlatova.
- Hotové kibbeh podávejte s hummusem nebo salátem.