30. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné argentinské empanady s naším jednoduchým receptem. Těsto je křehké a plněné šťavnatou nádivkou, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a nechte se unést exotickou chuťovou paletou.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 200g másla
- 200ml vody
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo drůbeží)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl, pepř
- ovoce na potření empanad
Postup
- V misce smíchejte mouku s nastrouhaným máslem, postupně přidávejte vodu a hněte těsto.
- Těsto nechte odpočinout minimálně 30 minut v lednici.
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, papriku a mleté maso.
- Přidejte koření a osolte a opepřete podle chuti.
- Těsto rozvaľte na tenko a vykrujte kolečka, na která následně nanesete ná plnění z masa.
- Zavřete empanad formováním okolo a propletením dvou stran těsta, abyste vytvořili charakteristickou kapsu.
- Umažte vrchní část každé empanady rozmíchaným vejce nebo mlékem a dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte empanadky asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé.
- Podávejte s různými omáčkami nebo salsa.