29. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí korma s cizrnou a rýží. Jednoduchá, ale chutná kombinace kuřecího masa, koření a cizrny je perfektní volbou pro každodenní oběd či večeři. Podávejte s aromatickou rýží a pochutnejte si na lahodné exotické kombinaci chutí. Připravte si tento skvělý pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 plechovka cizrny (odceděná)
- 400g rajčat (nakrájená na kostičky)
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže pro podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho ze všech stran, dokud zůstane růžové.
- Přidejte rajčata, cizrnu a koření (kurkuma, koriandr, kmín, skořice) a promíchejte.
- Přidejte sůl a pepř dle chuti, přidejte trochu vody pokud je směs příliš hustá.
- Nechejte jídlo vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Po uvaření podávejte kuřecí korma s cizrnou s vařenou rýží.