29. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si italskou lahůdku s receptem na pizzu quattro formaggi. Tato tradiční pizza s čtyřmi sýry je skvělou volbou pro všechny milovníky sýrů. Své chuťové buňky rozhýbejte tímto jednoduchým receptem a nechte se unést vůní a chutí Itálie. Sledujte návod na přípravu a připravte si domácí verzi této lahodné italské speciality.
Suroviny
- 500g pizzového těsta
- 120g gorgonzoly
- 120g sýra grana padano
- 120g sýra pecorino romano
- 120g mozzarelly
- Olive oil
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 220°C.
- Na pomoučeném vále rozválejte pizzové těsto na požadovaný tvar a přenesete ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Na rozválejte těsto nasypte na drobné kousky nalomně gorgonzolu, grana padano, pecorino romano a mozzarellu.
- Pizza dejte péct do předehřáté trouby na cca 15-20 minut, dokud těsto není zlatavě hnědé a sýry nejsou rozpuštěné.
- Hotovou pizzu vyndejte z trouby, nakapete olive oil a můžete podávat.