29. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákový steak s chimichurri omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný květákový steak s chimichurri omáčkou, která dodá pikantní a osvěžující chuť vašemu jídlu. Skvělá alternativa klasickému steaku, která potěší nejen vegetariány. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si chutný a zdravý veganský pokrm plný živin. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Chimichurri omáčka:
    • 1 šálek nasekané petrželky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1/2 šalotky, jemně nasekaná
    • 2 lžíce červeného vína ocet
    • 1 lžička červeného pepře
    • 1/2 šálek olivového oleje
    • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nařízněte květák na plátky tloušťky asi 1 cm.
  2. Na plech dejte papír na pečení a položte na něj plátky květáku. Zakapejte olejem a dochuťte solí a pepřem.
  3. Předehřejte troubu na 200°C a pečte květák asi 25-30 minut, dokud nebude jemně zlatavý.
  4. Mezitím si připravte chimichurri omáčku. V misce smíchejte petrželku, česnek, šalotku, ocet, červený pepř a olivový olej. Dochutíte solí a pepřem.
  5. Po upečení květáku ho podávejte se chimichurri omáčkou a můžete také ozdobit čerstvým petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *