29. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi z květáku a mrkve
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte tradiční korejský kimchi v netradiční verzi s květákem a mrkví. Tento pikantní a lahodný fermentovaný salát přináší do vaší kuchyně exotickou chuť Koreje. Vyzkoušejte recept na domácí kimchi a dejte svým pokrmům nový výraz.

Suroviny

  • 1 malá hlava květáku
  • 3 středně velké mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce korení
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce octa
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Nastrouhejte květák a mrkev na tenké nudličky.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké proužky.
  3. Na pánvi osmažte cibuli s česnekem a korením, dokud cibule nezměkne.
  4. Přidejte nakrájený květák a mrkev, rybí omáčku, cukr, ocet a sůl.
  5. Nechejte vařit na mírném ohni asi 15 minut, občas promíchejte.
  6. Hotové kimchi dejte do uzavřené nádoby a dejte vychladit.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *