29. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte tradiční korejský kimchi v netradiční verzi s květákem a mrkví. Tento pikantní a lahodný fermentovaný salát přináší do vaší kuchyně exotickou chuť Koreje. Vyzkoušejte recept na domácí kimchi a dejte svým pokrmům nový výraz.
Suroviny
- 1 malá hlava květáku
- 3 středně velké mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce korení
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce octa
- 1 lžička soli
Postup
- Nastrouhejte květák a mrkev na tenké nudličky.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké proužky.
- Na pánvi osmažte cibuli s česnekem a korením, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte nakrájený květák a mrkev, rybí omáčku, cukr, ocet a sůl.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 15 minut, občas promíchejte.
- Hotové kimchi dejte do uzavřené nádoby a dejte vychladit.